SVTH-dagarna 2018!

 

Skandinaviska Vård- och Terapihundsföreningen firar 10 år!

Och det vill vi fira tillsammans med er alla. Vi kommer bjuda på intressanta föreläsare, gemenskap, nätverkande och mycket mer. Middag äter vi tillsammans på Nynäsgården där det också finns möjlighet till övernattning. Var med och utveckla denna underbara bransch.

Tillsammans är vi starka!

 

Plats: Nynäsgårdens hotell & konferens

Datum: 17-18/3-2018

Innehåll:

  • SVTH´s årsmöte
  • Föreläsningar (se nedan)
  • Presentationer av våra utbildare
  • Intervjuer av erfarna hundteam
  • Nätverkande
  • Gemensam middag med workshop
  • Spännande bonusgäster & härliga hundpromenader!

Föreläsare:
– Ann Edner – Anns hund Livia är diplomerad vårdhund och arbetar på Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala med neurologiskt och kirurgiskt sjuka barn. På Akademiska sjukhuset pågår just nu ett unikt forskningsprojekt där man vill ta reda på om hundterapi kan få sjuka barn att må bättre och Livia spelar huvudrollen. Hon och hennes ägare, barnläkaren Ann Edner, har tidigare jobbat på både Lilla Erstagården barnhospice och Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Lena Stenvall – Arbetar sedan -84 inom psykiatrin. Arbetar
på en öppenvårdsmottagning och idag träffar Lena i stort sett bara våldsutsatta kvinnor. I det arbetet har hon stor nytta av att använda djur i behandling. 1998 startade Lena en verksamhet där de använde sig av hästar i behandling – det projektet permanentades och de är idag den enda psykiatriska kliniken med egna hästar. Sedan 2010 har Lena även arbetat med hundar. Terapihundarna Jack & Pepper blev 2014 utsedda av SKK till Årets sociala Tjänstehundar.

– Matilda Ström – Hundansvarig och hundförare inom LSS för personer med förvärvade hjärnskador. Projektledare och hundförare i verksamheten ”Hundhuset”. Användning av hund som resurs inom hela LSS, Malmö Stad. Hundförare inom äldreomsorgen. Utvecklare av användning av djur som resurs inom gröna projekt, Malmö Stad.


ANMÄLAN:

Anmälan och bokning av rum sker via Nynäsgården hotell & konferens, bokningskod SVTH2018. Vill du inte sova över så skickar du din anmälan till ordforande@svth.se. Är du medlem i SVTH så betalar du endast för boende och frukost. Allt annat står SVTH för.
Detta ingår: Vi bjuder på fika båda dagarna, middag dag 1 och lunch dag 2. Alla föreläsningar ingår och självklart nätverkande och härlig gemenskap! Välkommen!

Välkommen!