SVTH-dagarna 2018!

 

Skandinaviska Vård- och Terapihundsföreningen firar 10 år!

Och det vill vi fira tillsammans med er alla. Vi kommer bjuda på intressanta föreläsare, gemenskap, nätverkande och mycket mer. Middag äter vi tillsammans på Nynäsgården där det också finns möjlighet till övernattning. Var med och utveckla denna underbara bransch.

Tillsammans är vi starka!

 

Plats: Nynäsgårdens hotell & konferens

Datum: 17-18/3-2018

Innehåll:

  • SVTH´s årsmöte
  • Föreläsningar (se nedan)
  • Presentationer av våra utbildare
  • Intervjuer av erfarna hundteam
  • Nätverkande
  • Gemensam middag med workshop
  • Spännande bonusgäster & härliga hundpromenader!

Föreläsare:
– Ann Edner – Anns hund Livia är diplomerad vårdhund och arbetar på Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala med neurologiskt och kirurgiskt sjuka barn. På Akademiska sjukhuset pågår just nu ett unikt forskningsprojekt där man vill ta reda på om hundterapi kan få sjuka barn att må bättre och Livia spelar huvudrollen. Hon och hennes ägare, barnläkaren Ann Edner, har tidigare jobbat på både Lilla Erstagården barnhospice och Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Lena Stenvall – Arbetat sedan -84 inom psykiatrin. 1998 startade Lena en verksamhet där de använde sig av hästar i behandling. Sedan 2010 har Lena även arbetat med hundar. Terapihundarna Jack & Pepper blev 2014 utsedda av SKK till Årets sociala Tjänstehundar. Sedan 2013 har Lena ingått i ett projekt Psykisk hälsa i fokus- här har hon fått fördjupa sig i psykisk ohälsa kopplat mot arbetsliv, stress, utmattning och förebyggande insatser. Lena är glad att kunna konstatera att deras arbete bland annat lett till en chefsutbildning ämnet. Sedan juli 2017 är hon anställd åt Skellefteå kommun med bland annat det uppdraget, men även mer konkret att arbeta med förebyggande insatser för att förhindra sjukskrivning. I det arbetet är djur och natur självklara inslag. I ämnet ”Djur i vården” finns två områden som Lena fördjupat sig i, det ena är att göra en tydlig koppling mellan metod och djurets syfte i behandlingen, samt att koppla djurens insatser till Evidensbaserad praktik. Det andra är att i kölvattnet av att vill ta hjälp av djurens relationella förmågor behöver belysa det ansvar och de etikfrågor som uppstår när vi nu ”använder” djur till mer än bara sällskap.

– Matilda Ström – Hundansvarig och hundförare inom LSS för personer med förvärvade hjärnskador. Projektledare och hundförare i verksamheten ”Hundhuset”. Användning av hund som resurs med 24 enheter inom LSS, Malmö Stad. Hundförare inom äldreomsorgen. Utvecklare av användning av djur som resurs inom gröna projekt, Malmö Stad. Numera arbetar hon sedan två år med aktiva missbrukare. Hon har ett stort intresse för hundars mentalitet och beteende. Arbetar även som beskrivare för Svenska Kennelklubben, BPH.


ANMÄLAN:

Anmälan och bokning av rum sker via Nynäsgården hotell & konferens, bokningskod SVTH2018. Vill du inte sova över så skickar du din anmälan till ordforande@svth.se. Obs! Anmäl specialkost/allergi till dem du gör anmälan till.
Är du medlem i SVTH så betalar du endast för boende och frukost. Allt annat står SVTH för. Sista anmälningsdag 7/3!
Detta ingår: Vi bjuder på fika båda dagarna, middag dag 1 och lunch dag 2. Alla föreläsningar ingår och självklart nätverkande och härlig gemenskap! Välkommen!

Välkommen!