SVTH Västra

Anne Andersson.
Jag är utbildad mentalskötare men har arbetat inom flera olika yrken, men nästan alltid med människor och djur. Den första hunden som jag utbildade var en Bordercollie som hette Alfons. Vi gick vår utbildning på Vårdhundskolan. Alfons var en kanonhund att arbeta med och han gjorde verkligen skillnad.Hund nummer två som jag utbildat är Viggo, som är en 4-årig Bordercollie och han är både diplomerad vårdhund, Vårdhundskolan och läshund, Svenska PedagogHundsinstitutet

—————————————————————–

Amanda Grapne
Amanda Grapne är undersköterska m. amanda-bella
psykiatri inriktning samt stödpedagog inom funktionshinder. Terapihunden Bella (bullterrier) är utbildad hos Svenska terapihundskolan. Teamet arbetar främst med förvärvade hjärnskador och inom psykiatrin.
systerbella.se

Kontakt: Amanda Grapne,
0735-780517, a.grapne@gmail.com
————————————————————————–

Annika Isoniemi Blom
Annika Isoniemi Blom är undersköterska annika-sveaoch friskvårdsterapeut. Terapihunden Svea (engelsk springer spaniel) är utbildad terapihund hos Hundens hus och utbildas till läs- och fadderhund hos Svenska terapihundskolan. Hjördis (engelsk springer spaniel) utbildas nu till besökshund hos Svenska terapihundskolan.
Teamet arbetar på Drottning Silvias barn- och ungdsomssjukhus lekterapi, BUP-akuten samt PUB’s korttidsboenden, skolor och äldreboenden.
sveahundteam.se

Kontakt: Annika Isoniemi Blom,
0735-530406, sveahundteam@gmail.com

———————————————————-

Carina Persson
Vi har gått Besökshundsutbildningen via Svenska Terapihundskolan i Munktorp och blev klara oktober-17. Jag, Carina har varit undersköterska och till stor del jobbat med dementa personer i över 20 år. Min Aussie Jäger är en alltigenom glad, social, miljöstark och lättlärd hund som älskar sitt jobb med våra äldre i Karlskoga Kommun

————————————————————-

Cilla Cannerheim
Hej Cocos med matte Cilla är certifierat besöks, och terapihundsekipage i Västra Götaland. Vi bor på en gård mellan Bollebygd och Hindås. Cocos arbetar inom äldreomsorgen med dementa samt inom skolans elevhälsoteam med ungdomar som behöver extra stöd i skolan. Referenser finns Läs gärna på www.cannstaff.se om du vill veta mer om oss Kontakt: Cilla Cannerheim 0707-411185

——————————————————–

Elisabeth Karlsson
Elisabeth och Isa är utbildade besökshundteam.    
Isa är en pigg och glad Bichon Havanais på 4 år.
Kommer under våren 2018 påbörja
utbildning Skol/terapihundsteam .
Är utbildad undersköterska, behandlingsassistent
och vård och stödsamordnare och arbetar i Ale kommun med människor med psykisk ohälsa. Väntar på svar om anställning i Ale kommun 2018.Är intresserad av olika uppdrag och är mobil.
Elisabeth nås på 0702 370266
bettykarlsson70@gmail.com

—————————————————————–

Maria Larm
Maria Larm är barn- och ungdomspedagog m. maria-figge
vidareutbildning i psykiatri och psykologi.
Maria är även utbildad hundinstruktör och undervisar hos Nyttohunden. Terapihunden/fadderhunden/läshunden Figge (australisk kelpie), utbildad hos Svenska Terapihundskolan och Hundens Hus. Teamet är verksamma inom LSS-boenden, skola, äldrevård och daglig verksamhet.
terapihundsekipaget.se

Kontakt: Maria Larm,
0739-784699, maria.larm@terapihundsekipaget.se

————————————————–

Marianne Ericsson
Marianne Ericsson är stödpedagog                         
och bibliotekarie och arbetar tillsammans
med Berta, som är en glad och positiv
Bichon Havanais. Berta är Terapi- och skolhund,
utbildad hos Svenska Terapihundskolan och Nyttohunden.
Teamet har erfarenhet av interventioner med såväl barn och ungdomar som vuxna och äldre med eller utan funktionsvariationer.
Berta är förtjust i att träffa nya människor. För henne är det lika viktigt att mysa och kanske få lyssna på en bok som att göra aktiviteter inom- eller utomhus. Teamet har en anställning på Demenscentrum i Borås Stad, men arbetar också med ELOV- elever (hemmasittare) och elever med AST- diagnoser (autismspektrat).

Berta blev av Borås Tidning utsedd till Årets vardagshjälte 2017.
Vi finns i Borås, men åtar oss uppdrag i Sjuhärad med omnejd. Mer information finns på Facebooksidan ”Berta social tjänstehund”.
Mailadress: marianneericsson59@gmail.com
Telefon: 0763105277

——————————————————-

Marie Rydell
Marie Rydell är förskollärare och                            
har utbildat sin, nu 8-åriga, cocker spaniel till
Besökshund och Pedagoghund.
De tar uppdrag på äldreboenden,
skolor, bibliotek, särskilda boenden mm.
Molly är pigg och glad och gillar att göra
tricks med de hon träffar. Hon tycker även om att lyssna på en bok.

Marie och Molly finns i Varberg.
www.klaton.com
kalvhagen@telia.com
070-559 1551

——————————————————-

Maria Andersson
Besökshundsteam sedan      
2016  och har en dvärgpudeltik på 6 år som heter Kickan. Har gått utbildningen på Svenska Terapihundskolan. Går terapihundutbildningen nu på terapihundskolan.Är undersköterska och arbetar på ett demensboende då Kickan är med 2 tim/ vecka. Maria Andersson 0709-677261

—————————————————-

Monica Broman
Monica Broman är auktoriserad socionom, författare, lärare i hundtjänst och av SVTH godkänd utbildare – NyttoHundens utbildning. Genomgått vårdhundskolans utbildning 2009-2010, fadderhundsutbildning och för närvarande Svenska pedagoghundsinstitutets mentorsutbildning och  pedagogiska tjänstehundsutbildning. Arbetar idag med Önska, Australian Shepherd och utbildar för närvarande Fina, Field Spaniel till terapihund. Monica har sedan 2010 till jan-2016 arbetat med Flatcoated retriever Locka och sedan 2014 arbetat med Önska och praktiserar sedan hösten 2018 med Fina. Teamet arbetar sedan 2011 på habiliteringen på Bräcke Diakoni, samt på Attendos äldreboenden i Borås och anlitas av föräldrar för uppdrag inom specialområde, barn- och ungdomar med funktionsnedsättningar samt barn med rädsla för hund. Vi finns på Facebook och Instagram under NyttoHunden. Följ oss gärna där!

Välkomna att ta kontakt: Monica Broman

www.nyttohunden.se
info@nyttohunden.se
Tele: 0706-812111

—————————————————–

Ros-Marie Karlsson
Hej Ja heter Ros-Marie Karlsson och har gått 1åriga vårdhundsteam utbildning i Brösarp med min 2 åriga pulitik Märta. Vi blev certifierade vårdhundsteam den 22 sep i år. Ja själv har arbetat som undersköterska i äldreomsorgen sedan -88 .Har alltid älskat mitt jobb och att ge vård till äldre och sjuka människor. De alla har en egen historia och det är spännande, givande att möta människor olika situationer i livet. Jag har alltid trott på att djur i vården är en tillgång å kan göra mycket gott på olika sätt. Så att jag fick möjligheten att gå denna utbildningen har varit en dröm som gått i uppfyllelse. Nu är vi ute och söker jobb Märta och jag. Var på arbetsintervju i förra veckan så nu hoppas vi verkligen på positivt svar efter julhelgerna . Mvh å kram Ros-Marie Karlsson och Märta

—————————————–

Yvonne Thor .
Jag är utbildad vårdhundsförare sen 2010 med min hund Laban (blandras, mamma golden, pappa Schäfer/labrador) och sen 2015 är även min andra hund Elton (Labradoodle) certificerad vårdhund. Vi arbetat på äldreboende med inriktning demenssjukdom. /Yvonne Thor