SVTH Svealand

Anette Jirbäck
Jag Anette Jirbäck arbetar på                                                         
Astrid Lindgrens Barnsjukhus/SABH
(sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet) tillsammans med min hund Moltas Terapi/skolhund utbildad genom Svenska Terapihunskolan. Vi arbetar med svårt sjuka och palliativa barn,vi besöker dem i hemmet. Vi är även säsongsvis på lekterapin och jobbar där ute på gården med inskrivna barn på sjukhuset. Vi är också på Barnhospice Lilla Erstagården. 2016 startade jag företaget Glädjehunden Moltas. Kontakt Anette 0708348234 anette.jirback@comhem.se anette.jirback@sll.se

————————————————————————

Anette Olkerud
Anette Olkerud har sin yrkesbakgrund inom Kriminalvården och  Ludde och Malte 039Försvarsmakten. Ludde, border collie, blev färdig terapihund hösten 2014 och har sedan dess jobbat med vård i livets slutskede, på äldreboende med demenssjukdom och har även erfarenhet från socialpsykiatrin. Malte, kromfohrländer, har följt med Ludde på alla jobb men har även utfört praktik tillsammans med barn som har diagnoser inom autismspektrat. Båda hundarna har deltagit i ett fritidsprojekt i syfte att få barn i mellanstadiet att vara ute mer i friska luften och att hitta tillbaka till sin fantasi och sina kreativa sidor.
luddhund.se

Kontakt: Anette Olkerud,
0707-553559,
anette@luddhund.se

————————————————————————–

Camilla Flachsbinder.                                                    
Jag arbetar i mitt företag,
Välhälsa Hund och Hälsa, med friskvård,
välhälsa, i olika former.
Jag är utbildad frisör, massageterapeut, undersköterska, instruktör och i mental träning.
Jag har två riesenschnauzers,
varav den ena arbetar med mig som terapihund, främst inom LSS, men även inom äldreomsorgen. Hon heter Kelly. Hon är stor och trygg och älskar människor. Varmt och riktigt. Hennes främsta styrkor är hennes vilja, lyhördhet och buset som alltid ligger på lur. Hon tycker mycket om aktivitet och det är svårt att inte dras med i den glädje hon visar i de lekar du bjuder henne på. Lika mycket tycker hon om att ligga nära och bara mysa. Kelly har även lärt sig att hitta ett flertal droger och berusningsmedel, vilket gör henne unik.

Kontakt: camillaflachs@gmail.com
0707 35 46 10
www.myaloevera.se/valhalsa

——————————————————————–

cindyCindy Johansson
Cindy Johansson och Terapihunden Kompis (portugisisk vattenhund), utbildad hos Hundens Hus, arbetar sedan 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm.
terapihundenkompis.se

Kontakt: Cindy Johansson,
0735-114717, terapihundenkompis@gmail.com

————————————————–

Eva Almgården
Vi är ett diplomerat terapihundsteam               
utbildade på Hundens Hus i Stockholm.
Min hund är en drygt 3-årig labradoodle som älskar människor, att göra tricks och att bara vara med. Jag är utbildad tandläkare med specialistkompetens i barn-och ungdomstandvård (0-19år). Jag har arbetat mycket med barn-och ungdomar med framförallt tandvårdsrädsla och neuropsykiatriska handikapp. Jag har genomgått en 50 timmars orienterande utbildning i KBT vid Svenska Institutet för Kognitiv Terapi. För drygt 3 år sedan sade jag upp mig för att arbeta i vår egen firma och ha mer tid för hund och häst. Jag och Lucky går nu som volontärer och hälsar på två äldre damer.

————————————————————

eva
Eva Münter
Eva Münter sekreterare i SVTH.
Eva kommer från Norrköping där hon driver det familjeägda företaget Dog & People. Eva är utbildad hälsoutvecklare och samtalsterapeut och jobbar med sin kinesiska nakenhund Nelly som kollega i samtalsterapi. Deras specialitet är tröst, stöd och stresshantering och det är Nelly som bygger broar.

Kontakt: Eva Münter,

—————————————————————–

Håkan Svensson
Håkan Svensson är egenföretagare och tillsammans med sin labrador driver han hakanföretaget TerapihundenBruna. Håkan har lång och varierad erfarenhet från olika vårdområden. Han är också beteendevetare och pedagog med högskoleexamen. Företaget riktar främst sina terapihundstjänster till åldrings- och demensvården i Stockholmsområdet. Föreläsning- och utbildningstjänsterna kan däremot erbjudas över hela landet.
terapihundenbruna.se

brunaKontakt: Håkan Svensson,
0734-064243, terapihundenbruna@gmail.com

————————————————————————————————-

Katriina Ojanperä
Ville är en glad och social blandrashund            
(siberian husky/bearded collie/tax/cockerspaniel) i sina bästa år. Han älskar alla och är alltid ivrig att åka iväg på besök. Katriina är pensionerad försäkringstjänsteman, som vill fortsätta att göra något meningsfullt tillsammans med sin hund. Att arbeta som besökshundteam kombinerar engagemanget för medmänniskor med aktivering av hunden på ett optimalt sätt.
Besökshund Villes team är tvåspråkigt och har haft uppdrag både på svenska och finska. Vi har erfarenhet av besök på vård- och omsorgsboenden för äldre och dementa samt dagverksamhet för äldre. Teamet är utbildat hos Svenska Terapihundskolan Vi har nyligen flyttat till Stavsjö och erbjuder nu våra tjänster i Södermanland och Östergötland.
Vår styrka på besöken är att erbjuda sällskap och stöd samt aktivera och uppmuntra deltagare genom att umgås med Ville.

Kontaktuppgifter:
Katriina Ojanperä,
Telefon: 0704 959 820
e-post: katriina.oja@gmail.com
 Facebook:  Besökshund Villes Team @grevenville

—————————————————-

Louise Ramlöv/Kompisteamet.                                                                                 Vi är ett utbildat terapi-, skol-och läshundsteam  som bor och jobbar i Östergötland.  Vi vänder oss främst mot barn- och ungdomar inom vård, skola och omsorg. Vi är ett mobilt team som tar med oss arbetsrummet, husbilen, om problem med allergi finns.
För mer information eller för att komma i kontakt med oss:
www.kompisteamet.se

————————————————————

Malin Brandt.
Jag arbetar tillsammans    
med terapihunden Bella och besökshunden Wilma på Hundpatrullens dagliga verksamhet, Ekerö kommun.

————————————————–

Malin Meirik.
Min labradoodle Mynta (född -14) och jag är inriktade på arbete inom Barn och Ungdomspsykiatrin. Jag arbetar där som psykolog med inriktning på behandling av ångest, depression och trauma. Mynta arbetar med mig i enskilda ärenden och en utökning av hennes insatser är på väg, något som efterlängtas av såväl personal som patienter och deras familjer. Vi verkar inom Akademiska Sjukhuset i Uppsala

———————————————————————
marie
Marie Lindström
Marie Lindström är utbildad arbetsterapeut och anställd coach. På Resursteamet Stockholm, en daglig verksamhet för personer med kognitiva funktionsvariationer arbetar Marie med den egna hunden Flisa och kollegans hund Axa. Båda hundarna är utbildade terapihundar.

Kontakt: Marie Lindström
_____________________________________________________

Besökshunden Albin med kompisar

Nina Fremberg
Nina Fremberg jobbar som Terapihundsförare tillsammans med två av sina två Chihuahuor Bella & Albin. Just nu jobbar de på tre olika boenden för vuxna och äldre personer och även med barn & ungdomar på korttidsboende och på förskolor.
Nina jobbar även som instruktör & lärare på Svenska Terapihundskolan och utbildar Sociala Tjänstehundar på orterna Stockholm och Köping. Nina är utbildad barnskötare och har jobbat med barn och ungdomar i över 15 års tid. Hon är också utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult och har mycket privatträningar som kan bokas om man vill ha extra hjälp med sin hundträning.
hundkansla.se
terapihundskolan.se

Kontakt: Nina Fremberg
—————————————————————-

13015068_572060212983863_65808332_nPernilla Falk
Pernilla Falk har erfarenhet från LSS, bla. från daglig verksamhet, gruppboende, kollo, som cirkelledare och 25 år som kontaktperson och vän. Hon har också arbetat en del inom folkbildningen och inom kulturområdet. Pernilla är utbildad inom pedagogik, information och personaladministration.
Tillsammans med besökshunden Wille (jack russel terrier), utbildad hos Svenska terapihundskolan, har Pernilla företaget Willehunden.
Teamet är framförallt aktiva inom LSS, daglig verksamhet, gruppboende.
I huvudsak verkar teamet i Stockholmsområdet.
Pernilla är också en del av valberedningen i SVTH.

Kontakt: Pernilla Falk,
0704-78 42 03,  info@willehunden.se

————————————–

Peter Roth
Peter Roth är utbildad alkohol-                   
och drogterapeut, och det var som sådan jag fick inspiration till att arbeta med hundar i vården. Min dåvarande hund gjorde en hel del nytta utan att vara utbildad på de behandlingshem jag jobbade på. Min nuvarande hund Mischa är en 6-årig Vit Herdehund och vi utbildade oss till Terapi- och skolhundsteam på Hundens Hus. Vi har nu jobbat ihop i 4 år. Från början var det mest på äldreboenden, men numera har vi även uppdrag inom skolan och inom psykiatrin. Mischa är uppskattad överallt där hon kommer!

————————————————-

Po Trolle
Po Trolle och Schabo är utbildade              
besökshundteam vid Svenska Terapihundskolan, blev klara 4/9-2017. Schabo är en bordercollie på 3 år, han är pigg och glad. Vi jobbar nu på ett äldreboende på ekerö som besökshundteam Kontakt: Po Trolle 070-3764671 mail: po.ageby@yahoo.se

———————————————-

Sara Karlberg.
Sara Karlberg Utbildad Terapihund/Skolhundförare med mina hundar Alvin (Collie/Schäfer) och Kompis (Pudel/Cotton). Vi arbetar i Västmanland med omnejd. Vi arbetar med de flesta målgrupper. Har erfarenhet kring arbete med barn och ungdomar med skolhund samt terapihund och äldre.

——————————————

Susanna Emilsson
Susanna Emilsson och hennes samojedhanar Max,  
Midas och  Killen är utbildade
hos Svenska Terapihundskolan,
alla tre är färdigutbildade Terapi- & Skolhundar.
2016 startade Susanna sitt egna företag CARE of MAX tillsammans med hundarna, de arbetar framförallt i Järfälla kommun men har även vissa uppdrag utanför kommunen. Susanna är har studerat pedagogik upp till Magisternivå där hon
fokuserat och forskat om barn med neuropsykiatriska
funktionsnedsättningar.
Hemsida: www.careofmax.se
Kontakt:
Susanna Emilsson
susanna@careofmax.se
0705-151553

——————————————————————————
Ulrika Dahlstrand
Jag heter Ulrica Dahlstrand o vid min sida har jag Loppan, Engelsk Cockerspaniel. Loppan o jag är under utbildning till Besöks- och Terapihund.