Svth Svealand

Ludde och Malte 039Anette Olkerud har sin yrkesbakgrund inom Kriminalvården och Försvarsmakten. Ludde, border collie, blev färdig terapihund hösten 2014 och har sedan dess jobbat med vård i livets slutskede, på äldreboende med demenssjukdom och har även erfarenhet från socialpsykiatrin. Malte, kromfohrländer, har följt med Ludde på alla jobb men har även utfört praktik tillsammans med barn som har diagnoser inom autismspektrat. Båda hundarna har deltagit i ett fritidsprojekt i syfte att få barn i mellanstadiet att vara ute mer i friska luften och att hitta tillbaka till sin fantasi och sina kreativa sidor.
luddhund.se

Kontakt: Anette Olkerud,
0707-553559,
anette@luddhund.se

______________________________________________

Camilla Flachsbinder.                                                    
Jag arbetar i mitt företag,
Välhälsa Hund och Hälsa, med friskvård,
välhälsa, i olika former.
Jag är utbildad frisör, massageterapeut, undersköterska, instruktör och i mental träning.
Jag har två riesenschnauzers,
varav den ena arbetar med mig som terapihund, främst inom LSS, men även inom äldreomsorgen. Hon heter Kelly. Hon är stor och trygg och älskar människor. Varmt och riktigt. Hennes främsta styrkor är hennes vilja, lyhördhet och buset som alltid ligger på lur. Hon tycker mycket om aktivitet och det är svårt att inte dras med i den glädje hon visar i de lekar du bjuder henne på. Lika mycket tycker hon om att ligga nära och bara mysa. Kelly har även lärt sig att hitta ett flertal droger och berusningsmedel, vilket gör henne unik.

Kontakt: camillaflachs@gmail.com
0707 35 46 10
www.myaloevera.se/valhalsa
_______________________________________________

cindyCindy Johansson och terapihunden Kompis (portugisisk vattenhund), utbildad hos Hundens Hus, arbetar sedan 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm.
terapihundenkompis.se

Kontakt: Cindy Johansson,
0735-114717, terapihundenkompis@gmail.com
__________________________________________________
eva
Eva Münter
, sekreterare i SVTH.
Eva kommer från Norrköping där hon driver det familjeägda företaget Dog & People. Eva är utbildad hälsoutvecklare och samtalsterapeut och jobbar med sin kinesiska nakenhund Nelly som kollega i samtalsterapi. Deras specialitet är tröst, stöd och stresshantering och det är Nelly som bygger broar.

Kontakt: Eva Münter,

__________________________________________________

Håkan Svensson är egenföretagare och tillsammans med sin labrador driver han hakanföretaget TerapihundenBruna. Håkan har lång och varierad erfarenhet från olika vårdområden. Han är också beteendevetare och pedagog med högskoleexamen. Företaget riktar främst sina terapihundstjänster till åldrings- och demensvården i Stockholmsområdet. Föreläsning- och utbildningstjänsterna kan däremot erbjudas över hela landet.
terapihundenbruna.se

brunaKontakt: Håkan Svensson,
0734-064243, terapihundenbruna@gmail.com

________________________________________________________

Louise Ramlöv/Kompisteamet.                                                                                   
Vi är ett utbildat terapi-, skol-och läshundsteam  som bor och jobbar i Östergötland.  Vi vänder oss främst mot barn- och ungdomar inom vård, skola och omsorg. Vi är ett mobilt team som tar med oss arbetsrummet, husbilen, om problem med allergi finns.
För mer information eller för att komma i kontakt med oss:
www.kompisteamet.se

                     ______________________________________________________
marie
Marie Lindström är utbildad arbetsterapeut och anställd coach. På Resursteamet Stockholm, en daglig verksamhet för personer med kognitiva funktionsvariationer arbetar Marie med den egna hunden Flisa och kollegans hund Axa. Båda hundarna är utbildade terapihundar.

Kontakt: Marie Lindström
_____________________________________________________

Besökshunden Albin med kompisar

Nina Josefsson jobbar som Terapihundsförare tillsammans med två av sina två Chihuahuor Bella & Albin. Just nu jobbar de på tre olika boenden för vuxna och äldre personer och även med barn & ungdomar på korttidsboende och på förskolor.
Nina jobbar även som instruktör & lärare på Svenska Terapihundskolan och utbildar Sociala Tjänstehundar på orterna Stockholm och Köping. Nina är utbildad barnskötare och har jobbat med barn och ungdomar i över 10 års tid. Hon är också utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult och har mycket privatträningar som kan bokas om man vill ha extra hjälp med sin hundträning.
hundkansla.se
terapihundskolan.se

Kontakt: Nina Josefsson
__________________________________________________

13015068_572060212983863_65808332_nPernilla Falk, har erfarenhet från LSS, bla. från daglig verksamhet, gruppboende, kollo, som cirkelledare och 25 år som kontaktperson och vän. Hon har också arbetat en del inom folkbildningen och inom kulturområdet. Pernilla är utbildad inom pedagogik, information och personaladministration.
Tillsammans med besökshunden Wille (jack russel terrier), utbildad hos Svenska terapihundskolan, har Pernilla företaget Willehunden.
Teamet är framförallt aktiva inom LSS, daglig verksamhet, gruppboende.
I huvudsak verkar teamet i Stockholmsområdet.
Pernilla är också en del av valberedningen i SVTH.

Kontakt: Pernilla Falk,
0704-78 42 03,  info@willehunden.se
_______________________________________________________

Susanna Emilsson och hennes samojedhanar Max, Midas och                                   
Killen är utbildade hos Svenska Terapihundskolan,
alla tre är färdigutbildade Besökhundar.
Susanna och Midas går utbildning för att bli Terapi- och  Skolhundsteam.
Tanken är att alla 3 hundarna ska utbildas
till Terapi- och Skolhundar.
2016 startade Susanna sitt egna företag CARE of MAX tillsammans med hundarna, de arbetar framförallt i Järfälla kommun men har även vissa uppdrag utanför kommunen.
Susanna är har studerat pedagogik upp till Magisternivå där hon
fokuserat och forskat om barn med neuropsykiatriska
funktionsnedsättningar.
Hemsida: www.careofmax.se
Kontakt:
Susanna Emilsson
0705-151553
susanna@careofmax.se