SVTH Södra

Andromeda Martz
Ziggy och Andromeda Matz är sedan juni 2016 diplomerat terapi- och skolhundsekipage, utbildade av Hundens Hus i Sundsvall. Sedan dess har vi arbetat framför allt pedagogiskt men också terapeutiskt, i huvudsak med elever i behov av särskilt stöd. Ziggy är 4 år och en korsning mellan finsk lapphund och storpudel. Hon är en social och kelsjuk hund som älskar att leka och umgås med alla, men särskilt med barn. Jag, Andromeda, är utbildad journalist och waldorflärare. Jag har arbetat som klasslärare i sju år men jobbar idag enbart med särskilt stöd till elever på en waldorfskola i Skåne. Just nu utbildar jag mig dessutom till hundinstruktör och problemhundsutredare.

Vill ni veta mer om hur vi arbetar och vad vi kan hjälpa till med är ni välkomna att mejla: andromeda.matz@romeleasen.nu


Anna Hanson
Jag heter Anna Hanson och tillsammans med mina hundar
som är av rasen papillon, Smulan, Vilda och Eddie, driver vi företaget Helande tassar.

Smulan är diplomerad besökshund och arbetar helst med äldre och som ångestdämpande insats för individer som lider av olika NPF diagnoser. Vilda är diplomerad terapihund, hon har också examen i djurassisterad pedagogik med R.E.A.D. och har även fadderhund kompetens. Vilda är diplomerad att arbeta med barn under 13 år. Dessutom är Vilda kunnig i TAKK, tecken som alternativ och kompletterande kommunikation. Eddie, är vårt senaste tillskott, han är under utbildning till besökshund och vi hoppas kunna gå upp på examen under första hälften av 2018. Mitt och Helande tassars mål med verksamheten är att stödja, motivera och glädja ung som gammal med eller utan diagnos.


Annelie Ragazzo
Hundförare Annelie är utbildad socionom och         
arbetar som socialsekreterare inom missbruksvården samt i Social jour i Lund. Hunden Lydia är en Portugisisk vattenhund som är lugn, trygg och älskar människor. Lydia har genomfört BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning) via Svenska brukshundklubben samt lämplighetstestats via Svenska terapihundskolan med gott resultat. Efter slutförd Besökshundutbildning i januari 2016 påbörjade vi i september 2017. Terapihundutbildning via Svenska Terapihundskolan. Under våren 2018 gör vi vår praktik under vidareutbildning till Terapihund via Vardaga Österbo demensboende och Samskapa HVB-hem målgrupp 13-18. Vi har från och med mars 2018 uppdrag via Vardaga demensboende i Lund.

Kontakt: Annelie Ragazzo & Lydia Terapihund i Skåne
Mob nr: 070 210 89 81
E-post: ragazzo@telia.com
Instagram LYDIA social tjänstehund  #terapihundiskane


Annika Grönvall
Hej!
Jag heter Annika Grönvall. Jag och min hund Cava blev ett certifierat besökshundsteam hösten 2018. Vår utbildning gjorde vi på Svenska Terapihundskolan. Jag är utbildad undersköterska och har arbetat inom äldreomsorg, hemsjukvård och sjukvård. Senare skolade jag om mig och har sen 1998 arbetat som förskollärare på skola i Genarp.

Min hund Cava föddes i juni 2016 och är av rasen Perro De Aqua Espanol/spansk vattenhund. Hon har en päls som inte fäller hår. Jag och Cara vill väldigt gärna komma ut på besök och ge lite guldkant i tillvaron.

Hör av dig, så får du veta mer om oss:

Kontaktuppgifter:
E-post: ag_kongsmarken@hotmail.com
Telefon: 070942 56 15
Vi finns i närheten av Genarp.

Hälsningar Annika och Cava


Eva Päkkönen
Hej, jag heter Eva Pääkkönen och är sjuksköterska i hemsjukvård i Höörs kommun mitt i skåne. Min hund heter Milou och är en Pomchi, en mix av Pomeranian och chihuahua. Vi har gått besökshundsutbildningen i Kattarp utanför Helsingborg i Svenska Terapihundskolans regi. Milous största talang är att mysa med mycket kroppskontakt.

E-post: paakkonen26@gmail.com Telefon: 0706827202


Kerstin Lindgren
Kerstin Lindgren och vårdhunden Alfons,     
en bichon havanais. Kerstin är fysioterapeut och danspedagog och arbetar förnärvarande inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) slutenvård i Malmö.
Teamet är utbildad vid Vårdhundskolan
i Skåne och certifierades i september 2017.

Kontakt:
Telefon: 0768-531171
E-post: kerstinlindgrenb@gmail.com


Liselott Lindell
Liselott Lindell är undersköterska med          
många års erfarenhet inom äldrevård och LSS. Tillsammans med Tollaren Kompis är dom utbildade Besökshundsteam och är under utbildning till Terapi- och skolhund.
Teamet finns i Landskrona
med möjlighet att ta sig runt

Kontaktuppgifter:
Hemsida: www.varmtass.se
E-post: liselott@varmtass.se
Telefon: 0703-34 43 42