Hundteam

trygg
Västra Sverige A-Ö
_________________________________________________

Amanda Grapne är undersköterska m. amanda-bella
psykiatri inriktning samt stödpedagog inom funktionshinder. Terapihunden Bella (bullterrier) är utbildad hos Svenska terapihundskolan. Teamet arbetar främst med förvärvade hjärnskador och inom psykiatrin.
systerbella.se

Kontakt: Amanda Grapne,
0735-780517, a.grapne@gmail.com
__________________________________________________

Annika Isoniemi Blom är undersköterska annika-sveaoch friskvårdsterapeut. Terapihunden Svea (engelsk springer spaniel) är utbildad terapihund hos Hundens hus och utbildas till läs- och fadderhund hos Svenska terapihundskolan. Hjördis (engelsk springer spaniel) utbildas nu till besökshund hos Svenska terapihundskolan.
Teamet arbetar på Drottning Silvias barn- och ungdsomssjukhus lekterapi, BUP-akuten samt PUB’s korttidsboenden, skolor och äldreboenden.
sveahundteam.se

Kontakt: Annika Isoniemi Blom,
0735-530406, sveahundteam@gmail.com
__________________________________________________

Maria Larm är barn- och ungdomspedagog m. maria-figge
vidareutbildning i psykiatri och psykologi.
Maria är även utbildad hundinstruktör och undervisar hos Nyttohunden. Terapihunden/fadderhunden/läshunden Figge (australisk kelpie), utbildad hos Svenska Terapihundskolan och Hundens Hus. Teamet är verksamma inom LSS-boenden, skola, äldrevård och daglig verksamhet.
terapihundsekipaget.se

Kontakt: Maria Larm,
0739-784699, maria.larm@terapihundsekipaget.se
________________________________________________

Foto: Jonas Lindstedt


Monica Broman
är auktoriserad socionom, författare, lärare i hundtjänst och av Svth godkänd utbildare – NyttoHundens utbildning. Genomgått vårdhundskolans utbildning 2009-2010 samt Svenska terapihundskolans fadderhundsutbildning. Arbetar idag med Önska, Australian Shepherd, som är egenutbildad och diplomerad av Svenska terapihundskolan. Monica har sedan 2010 till jan-2016 arbetat med Flatcoated retriever Locka och sedan 2014 arbetat med Önska.
Teamet arbetar sedan 2011 på habiliteringen på Bräcke Diakoni, samt på äldreboenden och anlitas av föräldrar för uppdrag inom specialområde, barn- och ungdomar med funktionsnedsättningar.
nyttohunden.se

Kontakt: Monica Broman
0706-812111,
info@nyttohunden.se

Östra Sverige A-Ö
________________________________________________

Ludde och Malte 039Anette Olkerud har sin yrkesbakgrund inom Kriminalvården och Försvarsmakten. Ludde, border collie, blev färdig terapihund hösten 2014 och har sedan dess jobbat med vård i livets slutskede, på äldreboende med demenssjukdom och har även erfarenhet från socialpsykiatrin. Malte, kromfohrländer, har följt med Ludde på alla jobb men har även utfört praktik tillsammans med barn som har diagnoser inom autismspektrat. Båda hundarna har deltagit i ett fritidsprojekt i syfte att få barn i mellanstadiet att vara ute mer i friska luften och att hitta tillbaka till sin fantasi och sina kreativa sidor.
luddhund.se

Kontakt: Anette Olkerud,
0707-553559,
anette@luddhund.se
_______________________________________________

cindyCindy Johansson och terapihunden Kompis (portugisisk vattenhund), utbildad hos Hundens Hus, arbetar sedan 2014 inom demens- och äldrevården i Stockholm.
terapihundenkompis.se

Kontakt: Cindy Johansson,
0735-114717, terapihundenkompis@gmail.com
__________________________________________________
eva
Eva Münter
, sekreterare i SVTH.
Eva kommer från Norrköping där hon driver det familjeägda företaget Dog & People. Eva är utbildad hälsoutvecklare och samtalsterapeut och jobbar med sin kinesiska nakenhund Nelly som kollega i samtalsterapi. Deras specialitet är tröst, stöd och stresshantering och det är Nelly som bygger broar.

Kontakt: Eva Münter,

__________________________________________________

Håkan Svensson är egenföretagare och tillsammans med sin labrador driver han hakanföretaget TerapihundenBruna. Håkan har lång och varierad erfarenhet från olika vårdområden. Han är också beteendevetare och pedagog med högskoleexamen. Företaget riktar främst sina terapihundstjänster till åldrings- och demensvården i Stockholmsområdet. Föreläsning- och utbildningstjänsterna kan däremot erbjudas över hela landet.
terapihundenbruna.se

brunaKontakt: Håkan Svensson,
0734-064243, terapihundenbruna@gmail.com

________________________________________________________
marie
Marie Lindström är utbildad arbetsterapeut och anställd coach. På Resursteamet Stockholm, en daglig verksamhet för personer med kognitiva funktionsvariationer arbetar Marie med den egna hunden Flisa och kollegans hund Axa. Båda hundarna är utbildade terapihundar.

Kontakt: Marie Lindström
_____________________________________________________

Besökshunden Albin med kompisar

Nina Josefsson jobbar som Terapihundsförare tillsammans med två av sina två Chihuahuor Bella & Albin. Just nu jobbar de på tre olika boenden för vuxna och äldre personer och även med barn & ungdomar på korttidsboende och förskolor.
Nina utbildar även Sociala Tjänstehundar för Svenska Terapihundskolan på orterna Stockholm och Köping. Nina är utbildad barnskötare och har jobbat med barn och ungdomar i över 10 års tid. Hon är också utbildad hundinstruktör och problemhundskonsult och har mycket privatträningar som kan bokas om man vill ha extra hjälp med sin hundträning.
hundkansla.se
terapihundskolan.se

Kontakt: Nina Josefsson
__________________________________________________

13015068_572060212983863_65808332_nPernilla Falk, har erfarenhet från LSS, bla. från daglig verksamhet, gruppboende, kollo, som cirkelledare och 25 år som kontaktperson och vän. Hon har också arbetat en del inom folkbildningen och inom kulturområdet. Pernilla är utbildad inom pedagogik, information och personaladministration.
Tillsammans med besökshunden Wille (jack russel terrier), utbildad hos Svenska terapihundskolan, har Pernilla företaget Willehunden.
Teamet är framförallt aktiva inom LSS, daglig verksamhet, gruppboende.
I huvudsak verkar teamet i Stockholmsområdet.
Pernilla är också en del av valberedningen i SVTH.

Kontakt: Pernilla Falk,
0704-78 42 03,  info@willehunden.se
_______________________________________________________